Пламен Димитров в Пловдив: Борбата за доходите трябва да продължи

  • plovdivБорбата за повишаване на доходите трябва да продължи, особено в областта на минималната работна заплата. За това обаче трябват дълги години на преговори и натиск върху управляващите и бизнеса. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред препълнената зала в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Лидерът на синдиката представи в града под тепетата своята съавторска книга  "Пазарната оценка на труда", написана съвместно с проф. Мария Сотирова и издадена от ИК"Труд и право".
Изданието е цялостно изследване на проблемите на заплащането на труда и е своеобразно надграждане на резултатите, както и продължение на работата по реализирания от КНСБ проект на тема "Сигурност чрез закона, гъвкавост чрез колективното трудово договаряне".

Акцентът в изследването  са теоретичните и приложни подходи и методи за икономически анализ на пазарното формиране на цената на труда и неговата справедлива оценка.
В продължение на 14 години КНСБ се бори за повишаване на минималната работна заплата, за да стигне тя нивата, на които е сега. Очевидно обаче те не са достатъчни и затова този наш натиск трябва да продължи, обяви президентът на КНСБ.
А

вторите се надяват книгата „Пазарната оценка на труда“ да бъде полезна за всички, които се занимават с проблемите на труда и участват активно в социалния диалог у нас.