След преговори със синдикатите, нови придобивки за служителите на летище „София“

  • Sofia-Airport

 

След преговори със синдикатите, работещите на софийското летище ще получат още социални придобивки, а скалата на заплащане ще бъде актуализирана. Това предвижда новият Колективен трудов договор между ръководството на „Летище София“ ЕАД и синдикалните организации на Съюза на транспортните синдикати в България към КНСБ (СТСБ) и на ФТР „Подкрепа“, подписан на 7 ноември.

Срокът на действие на КТД ще бъде две години, считано от 8 декември 2017 г.

С новия Колективен трудов договор се запазват всички договорени и действащи до момента текстове, актуализира се скалата за заплащане и се надграждат някои от социалните придобивки на работниците.
От страна на дружеството договорът беше подписан от Изпълнителния му директор Владимир Рапонджиев в присъствието на Председателя на Съвета на директорите Ася Иванова. Те благодариха на синдикалните ръководства и техните централи за проявените ефективност и подготвеност по време на преговорния процес и заявиха своята ангажираност със социалния диалог в компанията.

От страна на СО на СТСБ договорът беше подписан от председателя на организацията Ростислав Бъчваров.
Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, която не можа да присъства лично на церемонията, изпрати своите поздравления по случай успешното финализиране на преговорния процес, които бяха поднесени от Антония Панайотова, експерт в СТСБ. От името на Йорданова тя честити новия договор на работниците и служителите, като подчерта, че добрата организация и ефективността, с която страните са се справили с общата задача, свидетелстват за зрелостта на социалния диалог в компанията и за волята на двете страни за качествено и устойчиво социално партньорство.

Припомням ви, че само преди дни и миньорите в "Марица-Изток" получиха своето увеличение от 10 на сто, което представлява скок значително над 100 лв. на заплатите там.

Това стана след преговори със синдикалната организация на КНСБ и личното участие на президента на КНСБ Пламен Димитров, който го договори с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.