КНСБ предлага въвеждането на необлагаем доход от 24 хил. лева на млади семейства

 

  • patrioti - edit

 

КНСБ предлага въвеждането на необлагаем доход от 24 хил. лева на млади семейства за годината, в която е сключен бракът му. Това обяви президентът  на КНСБ Пламен Димитров след среща с парламентарната група на "Обединените патриоти" днес." Идеята дойде от предложението на американския президент Доналд Тръмп, а именно всички семейства, които имат брак, сключен съответната година, да получат необлагаеми средства в размер на 24 хил. долара на годишна база. Ако това се приложи към нашата реалност, може да се говори за 24 хил. лева", обяви Димитров. Според него става въпрос за 27 хил. семейства, които сключват брак в България на година, и би струвало на бюджета 45 млн. лева.
"Това е конкретна мярка, която патриотите намериха за интересна", каза още Димитров.

Според участниците в срещата в парламента, подобна идея би стимулирала сключването на гражданските бракове, както и раждаемостта, което е една от основните цели както на КНСБ, така и на "Обединени патриоти".

Необлагаемият минимум за семейства е само част от предложенията на КНСБ за въвеждане на елементи на семейно подоходно облагане. Това беше и едно от предложенията на конфедерацията за включване в управленската програма на правителството. Друга мярка за подпомагане на младите е да се въведе първоначална заплата от 700 лв. за висшисти.

КНСБ са предложили още у нас да се въведе необлагаем минимум, което би струвало на бюджета 800 млн. лв., но парите биха отишли за подобряване на живота на хората. "Обединените патриоти" смятат да обсъдят предложението ни, каза още Димитров.

Винаги сме имали допирни точки със синдикатите. Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов след срещата с КНСБ.
"Много от философския фундамент на двете организации е един и същ. За нас предложенията, които дават от КНСБ са сериозен анализ. Рано е да кажа кое от тях ще интерпретираме в този бюджет. Факт е, че изповядваме същото виждане за ръст в доходите.В диалога с нашите партньори от ГЕРБ ще отстояваме тази теза, търсейки този оптимум, който няма да разклати финансово държавата", обясни Веселинов. По думите му патриотите и КНСБ са на мнение, че в ЕС за един и същи труд трябва да се заплаща еднакъв начин. Веселинов заяви подкрепа и по предложението на синдикатите за въвеждането на необлагаем минимум.