Новини за стачката в системата на средното образование - Понеделник, 10-22-2007

ЕНСК информира всички учители и непедагогически персонал от системата на средното образование в България, че и днес, не се състояха преговори от 10.00 и в 14.00 часа с представители на правителството....

Новини за стачката в системата на средното образование
ЕДИНЕН НАЦИОНАЛЕН СТАЧЕН КОМИТЕТ /ЕНСК/
СБУ към КНСБ, СО към КТ "Подкрепа" и НУС към КНСБ
Лиидерите на двете Конфедерации - КНСБ и КТ "Подкрепа" със съпредседателите на ЕНСК се срещнаха днес със съпредседателите на регионалните стачни комитети на трите учителски синдиката.
Всички стачни комитети изразиха омерзение от хода на преговорите с правителството, от начина по който управляващите манипулират обществото и медиите, че се водят отговорни преговори за разрешаването на острия социален конфликт в системата на средното образование, както и срещу опита да разделят исканията на стачните комитети от тези на протестиращите учители. Представителите на стачкуващите учители и непедагогическия персонал от системата на средното образование, изразиха недоволството си от думите на народния представител от БСП Добромир Задгорски, който квалифицира синдикатите, като "Синдикален башибозук".
На срещата стачните комитети единодушно взеха следните решения:
1. Докато не се подпише стачно споразумение, което да удовлетвори исканията на учителите и непедагогическия персонал в България - стачката продължава.
2. Дават мандат на ЕНСК за финализиране на преговори и подписване на стачно споразумение за средна брутна работна заплата в сектора от 648 лв.
3. Стачните комитети заявиха, че тази седмица ще пристъпят към серия от контакти с родителството и други синдикални общности за общи протестни действия.
Стачните комитети заявиха, че всеки опит да бъдат разделени синдикатите от учителството и непедагогическия персонал, както и опитите да бъдат омерзени работещите в системата на средното образование ще срещнат решителен отпор и цялата отговорност за кризата в сектора ще трябва да понесе единствено и само българското правителство.
ЕНСК информира всички учители и непедагогически персонал от системата на средното образование в България, че и днес, не се състояха преговори от 10.00 и в 14.00 часа с представители на правителството.
22.10.2007 г. ЕНСК