Ръководството на КНСБ се срещна с лидерите на СТСБ към КНСБ - Сряда, 5-9-2007

Ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България се отнася с уважение към отправеното предложение на столичния кмет за отлагане на ефективните стачни действия в Столичен градски транспорт и заявява, че не участва нито в партийно-политически сценарии и надпревари, нито в битка за европейски избори и власт. Структурите на КНСБ заявяват категоричната си позиция, че стачката не може да бъде отложена, тъй като действията на Синдиката са продиктувани не от политическия дневен ред, а от проблемите на неговите членове....

Днес, 09.05.2007г., вторник, от 15.00ч. председателят на КНСБ доц. д-р Желязко Христов проведе среща с председателя на Синдиката на столичния автотранспорт СТСБ – КНСБ Найчо Найденов и председателя на стачния комитет от “Столичен автотранспорт” - ЕАД Стоил Павлов, както и с председателя на СТСБ-КНСБ Петър Георгиев и зам. председателя на СТСБ-КНСБ Екатерина Йорданова. Ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България се отнася с уважение към отправеното предложение на столичния кмет за отлагане на ефективните стачни действия в Столичен градски транспорт и заявява, че не участва нито в партийно-политически сценарии и надпревари, нито в битка за европейски избори и власт. Структурите на КНСБ заявяват категоричната си позиция, че стачката не може да бъде отложена, тъй като действията на Синдиката са продиктувани не от политическия дневен ред, а от проблемите на неговите членове.
КНСБ разбира, че стачните действия винаги са свързани със затруднения и неудобства за гражданите, но тези синдикални действия са в защита на трудовите и човешки права на транспортните работници и служители, както и за безопасността и сигурността на пътниците в София.
Синдикалистите се обединиха около позицията, че от ефективните стачни действия и финала на стачката никой не трябва да извлича дивиденти, най-малкото политически.
Утре, 10.05.2007г., сряда, в 10 часа ще се състои съвместно заседание на стачните комитети на двете транспортни дружества, на което ще се обсъдят въпроси по хода на ефективните стачни действия. На заседанието ще бъде обсъдено и писмото на столичния кмет Бойко Борисов.
От 11.15ч. в “Столичен електротранспорт” ЕАД, Депо Банишора, бул. “Мария Луиза” №193, ще се проведе пресконференция на стачните комитети и ръководствата на КНСБ и КТ “Подкрепа” в дружествата.