Работещите в „Автомагистрали – Черно море” имат уверение за заплати от вторник

Днес, 17 юли 2014 г., работниците и служителите от „Автомагистрали – Черно море” АД отново спряха движението на пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус”. Те настояват за пореден ден да им бъдат изплатени работните заплати за м. май и м. юни 2014 г.

След проведен разговор с председателя на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Стефан Чайков, председателят на синдикалната организация на КНСБ в дружеството получи уверение, че утре, 18 юни 2014 г., УС на АПИ ще вземе решение за превеждане на 2,4 млн. лв., с които да бъдат изчистени част от задълженията към „Автомагистрали – Черно море” АД.

Съгласно сключеното споразумение между директора на дружеството и синдикалната организация на КНСБ, във вторник ще започне и изплащането на дължимите трудови възнаграждения за м. май 2014 г.

Стефан Чайков е уведомил още председателя на КНСБ в дружеството Господин Янков, че утре ще бъде свикана и пресконференция, в която ще участва и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. На пресконференцията те ще обявят намеренията си за решаване на казуса с „Автомагистрали – Черно море” АД.

Работещите в дружеството запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване на заработените суми.

За повече информация и контакти:

Господин Янков – председател на синдикалната организация на КНСБ в дружеството

0899 91 20 30