Протестът на работещите от „Автомагистрали – Черно море” – в София, ако няма решение на проблема

Ако до началото на другата седмица не бъде взето решение за изплащане на дължимите 12 млн. лв. за изпълнението на участъка от автомагистрала „Хемус”, работещите от „Автомагистрали – Черно море” АД ще преместят протеста си в София, пред сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

Това стана ясно днес, 15 юли 2014 г., след поредния протест на над 250 работници и служители от дружеството. В 12.00 ч., след протестния митинг, те блокираха за 20 мин. пътищата към Търговище и Русе при пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус”.

Работещите от „Автомагистрали – Черно море” АД за пореден път заявиха настояването си на заседанието на Министерски съвет утре, 16 юли 2014 г., да се гласуват целевите средства за извършените работи от пътните строители от началото на 2014 г. до момента. За това ангажимент е поела Десислава Терзиева – министър на регионалното развитие, но както стана ясно днес, подобна точка в дневния ред на заседанието на Министерски съвет утре не е предвидена.

Тези средства, в размер на близо 12 млн. лв., трябва да бъдат преведени на „Автомагистрали – Черно море” АД от АПИ и с част от тях да бъдат изплатени дължимите на близо 1000 души работни заплати за м. май и м. юни 2014 г.

Работещите в дружеството запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване на заработените суми.

За повече информация и контакти:

Господин Янков – председател на синдикалната организация на КНСБ в дружеството

0899 91 20 30