Работещите в „Автомагистрали – Черно море” ще предприемат синдикални и граждански действия

Работещите в „Автомагистрали – Черно море” АД и днес, 15 юли 2014 г., ще предприемат синдикални и граждански действия. Те заявяват, че по тяхна информация, в утрешния дневен ред на заседанието на Министерски съвет не е включена точка във връзка с изплащането от страна на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) на 12 млн. лв. за изпълнението на участъка от Автомагистрала „Хемус”.

Председателят на синдикалната организация на КНСБ при „Автомагистрали – Черно море” АД Господин Янков вече е изпратил официално искане до министър-председателя на Република България Пламен Орешарски и до министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. В него се настоява министър Десислава Терзиева да изпълни поетия си ангажимент и на заседанието на Министерски съвет на 16 юли 2014 г. да се гласуват целевите средства за извършените работи от пътните строители от началото на 2014 г. до момента.

„В няколко поредни заседания ни бе обещавано, че това ще се случи, но винаги бяхме лъгани. Нямаме отговор от никоя институция, до която сме писали, дали целевите средства ще бъдат осигурени, за да може да гарантираме заплатите за м. май и м. юни 2014 г. на близо 1000 души колектив”, се казва още в искането.

Работещите в „Автомагистрали – Черно море” АД запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване от страна на АПИ на заработените суми и изплащане на заплатите за м. май и м. юни 2014 г.

За повече информация и контакти:

Господин Янков – председател на синдикалната организация на КНСБ в дружеството

0899 91 20 30