Над 250 души от „Пиринска мура” АД отново блокираха входа за Банско

Над 250 работещи от „Пиринска мура” АД – гр. Банско блокираха за втори пореден ден пътния възел Разлог, Банско, Гоце Делчев между 11.30 и 12.30 ч. днес, 12 февруари 2014 г. Причината за недоволството им е, че работодателят не им е изплатил работните заплати, като за м. септември работещите са получили частично авансово плащане, а за месеците октомври, ноември и декември 2013 г. и за м. януари 2014 г. заплатите са начислени, но не са изплащани суми.

На протеста е присъствал кметът на община Банско Георги Икономов, който се е солидирал с исканията на работниците и служителите от „Пиринска мура” АД. На вчерашната среща от 14.00 ч. при кмета бе поканен мениджърския екип на дружеството за изготвяне на график за издължаване на работните заплати. Нито един преставител от Управителния съвет в лицето на Дарин Камбуров, Денчо Кобаков и Румен Анев, нито от Надзорния съвет – Александър Грос, Исаак Оберландер, Хаим Джейбкоб, обаче, не се яви на срещата.

Кметът е заявил готовността си да окаже подкрепа на протестиращите, като общината осигури помещение, в което работниците и служителите от дружеството да получат юридическа консултация от юристи на КНСБ и на общината.

От Регионалния съвет на КНСБ – Благоевград вече е подготвен сигнал до Областния управител на област Благоевград Муса Палев. В момента се изготвят сигнали и до прокуратурата и Националната агенция по приходите.

Работниците и служителите от „Пиринска мура” АД подготвят нов протест утре, 14 февруари 2014 г. от 16.30 ч., като отново ще блокират входа на град Банско.