Работещите в „Ремотекс Раднево” на протест пред Областна администрация – Стара Загора

Искат среща за проблемите на предприятието с Пламен Орешарски

Днес, 24.01.2014 г., министър-председателят на Р България Пламен Орешарски е на посещение Стара Загора, като в програмата му е предвидено да се срещне с представители на бизнеса в областта, а от 15.00 ч. в сградата на областната администрация ще се проведе среща и с областния управител, кметовете и народните представители от област Стара Загора.

Очаква се на срещата с областния управител да бъде разгледан и въпросът за бъдещето на „Ремотекс Раднево” ЕАД, гр. Раднево.

Инициативният комитет и синдикалния комитет на КНСБ в дружеството са поискали участие в срещата на Пламен Орешарски с областния управител Живка Аладжова за разглеждане проблемите на „Ремотекс Раднево” ЕАД. От областния управител е отказано участие на представители на калектива в работната среща, поради което приблизително 100 души от 14.30 ч. ще бъдат на протестна акция пред сградата на областната администрация.

В свое нарочно отворено писмо, изпратено днес, работниците и служителите от дружеството, се обръщат към Пламен Орешарски с искане за спешна среща, на която да получат отговори относно:

  • Каква ще е съдбата на завода, имайки предвид, че работещите в дружеството, приблизително 540 български граждани, са в принудителен престой от месец октомври 2013 г. без средства за съществуване?
  • Кога ще бъдат изплатени 100% дължимите работни заплати на персонала за периода от месец февруари 2013 г. до месец декември 2013 г. и авансът за месец януари 2014 г.?
  • Ще успее ли държавата, чрез покупка, да запази, както бе обещано от министър Драгомир Стойнев, уникалното предприятие „Ремотекс Раднево” ЕАД, гр. Раднево, строено в годините, за да подпомага дейността на уникалния комплекс ,,Марица изток” ЕАД?

Отворено писмо на работниците и служителите от „Ремотекс Раднево” ЕАД, гр. Раднево