Честит първи учебен ден!

  • TeacherClassroom

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави всички учители и българските деца с първия учебен ден - 15 септември. Ето и текста на поздравлението:

Скъпи учители,

Мили деца,

Днес е вашият прекрасен ден. Звънецът ще бие отново, децата ще прекрачат училищния праг с ръце, пълни с цветя за своите учители.
Надявам се и ние, от КНСБ да сме допринесли за този ден с увеличението на заплатите, което договорихме с това, а уверявам ви, и с всяко едно следващо правителство.


Знам, че това не е достатъчно и искам да ви уверя: Няма да спрем да се борим за увеличението на доходите на българския учител, докато не заеме достойното си място сред най-уважаваните професии, както е било и трябва да бъде занапред.
Разбира се, парите не са единственото, което липсва на българското образование.
Трудно е да се работи в среда на агресия, омраза, постоянни дефицити, неремонтирани класни стаи. Не губете вяра, скъпи учители!
Обичайте работата си, обичайте децата, учете ги на труд и родолюбие, защото иначе ще ги превърнем в емигранти.
На тези деца, които са в българското училище пък ще кажа бъдете непримирими, любопитни и изпълнени с вяра, че можете всичко! Прескачайте всяка граница между Вас и Знанието, защото само то ще Ви помогне да изградите себе си!

Поклон пред вашата мисия, хора на духа!

На добър път, скъпи деца