Пламен Димитров: Лошата приватизация създаде неравенствата в България

  • site-1

Лошо проведената приватизация, преразпределението на обществения ресурс от началото на прехода създаде неравенствата. Затова колкото и да се увеличават заплатите, в хората има недоверие и страх. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред гостите на празничния коктейл за 29-годишнината на организацията.


Най-голямата обществена организация бе уважена от вицепремиера Мариана Николова, министрите на труда Бисер Петков, на земеделието Румен Порожанов, на транспорта Росен Желязков. Поздравление поднесоха още кметът на столицата Йорданка Фандъкова, Омбудсманът Мая Манолова, председателят на ИСС Лалко Дулевски, директорът на Главн инспекция на труда Румяна Михайлова, изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, представители на академичните среди, на бизнеса и синдикатите.

Съветникът на президента Румен Радев Гълъб Донев връчи специален поздравителен адрес от държавния глава.
Трябва да върнем справедливостта в обществото, да върнем вярата, че благата от труда се разпределят правилно между работниците и капитала, обяви пред гостите Пламен Димитров.

Според него начинът за това е и в предстоящите промени в Кодекса на труда. Искаме в тези промени да заложим начина на формиране на цената на труда – истинската негова стойност, обяви Димитров.
Вицепремиерът Мариана Николова обяви, че КНСБ винаги е била пример за коректен партньор в социалния диалог и този диалог ще продължи в Националния съвет за тристранно сътрудничество.
Отново социалният диалог беше темата на изказването и на социалния министър Бисер Петков. Заедно с КНСБ възродихме диалога и продължаваме да доказваме това всеки ден, обяви министър Петков.