Отиде си първият председател и основател на КНСБ проф. Кръстьо Петков


Отиде си проф. Кръстьо Петков,  основател и първи председател, от 1990 до 1997 г., на Конфедерацията на независимите синдикати в България, един от строителите на съвременното синдикално движение в страната ни.


Той бе не само създател, но и стожер на демокрацията, законността и социалните права на наемния труд у нас. В преходните години на България, проф.Петков положи новото начало и очерта пътя за развитие на синдиката, а именно да подкрепя реформите и да намира социалното измерение за качеството на живот на българските граждани. До последния си дъх той бе радетел на европейския път за развитие на страната ни за постигането на икономически и социален модел на работеща икономика, с човешко и социално лице.

Проф.Петков бе забележителен учен, политик, патриот и профсъюзен лидер, носещ в сърцето си изключителна чувствителност към човешките страдания и проблеми. Той живя живот, отдаден на хората – със съпричастност и с особена чувствителност към техните човешки болки и проблеми.

КНСБ загуби  не само един от най-прекрасните си лидери, но и приятел, и съратник !
За своите колеги той ще остане мъдрият и безспорен авторитет и професионалист.

За нас, синдикалистите – олицетворение на истински отдадения на каузата синдикален лидер.

Професоре, ще  те обичаме, помним и носим в сърцата си !

Скърбим, дълбоко скърбим!

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ.

от Ръководството и колегите от Централата на КНСБ

Погребението ще се състои на 26-и декември 2016г./понеделник/ от 14:00ч. в Ритуалната зала на Централни софийски гробища!