32 000 българи свалиха картичката „Искам още 100 лв. към заплатата ми“

  • iskamoshte100lv-smallСамо за 5 дни над 32 000 българи са свалили картичката „Искам още 100 лв. към заплатата ми“ от страницата на кампанията във Фейсбук и страницата на КНСБ www.knsb-bg.org. Това сочат предварителни данни от кампанията „Искам още 100 лв.“ на най-голямата обществена организация КНСБ.


От 7-ми до 12-ти декември Фейсбук страницата на инициативата е достигнала до 125 000 души. Още 50 000 души са посетили страницата на КНСБ в интернет www.knsb-bg.org.
КНСБ стартира официално кампанията си „Искам още 100 лв“ на 7 декември. Инициативата е част от дългосрочна кампания на синдиката за повишаване на доходите, която ще тече през цялата 2017 година.

От днес е достъпен и сайтът www.iskamoshte100lv.com. На него можете да се запознаете с аргументацията защо КНСБ иска 100 лв., какви са икономическите и обществените условия, които налагат повишението на доходите на работещите през следващите години.

Кампанията „Искам още 100 лв. към заплатата ми“ се откри с пресконференция на президента на КНСБ Пламен Димитров и страница във "Фейсбук" https://www.facebook.com/iskamoshte100lv/?fref=nf. Оттам могат да бъдат изтеглени електронни картички като новогодишен поздрав към работодателите: с текст "Искам още 100 лв. към заплатата ми. За по-добра 2017-та година". Картичките могат да бъдат изпратени от всеки един служител и работник, който иска увеличение на заплатата си.

Целта на кампанията е да стимулира работещите в България да искат увеличение на заплатите си през следващата година.
Причината е, че индустрията в България реализира една от най-високите норми на печалба в Европа, плащайки едни от най-ниските заплати в ЕС. Трудовият пазар се свива и е все по-трудно да се намерят дори неквалифицирани кадри. Бавят се инвестиции, предприятия свиват своята дейност, тъй като не могат да намерят служители.

Затова най-големият синдикат - КНСБ, счита, че всеки работник и служител има правото през следващата година да получи допълнително поне 100 лв. върху заплатата си.

Изтеглете картичката от тук