Загубихме Григор Градев

  • gradev


КНСБ загуби едно от най-слънчевите си лица – Григор Градев. Градев беше дългогодишен директор на Института за синдикални и социални изследвания (ИССИ) към КНСБ, изпълнителен секретар на Пан Европейския регионален съвет (ПЕРС), старши експерт „Работнически дейности“ в регионалното бюро на МОТ в Будапеща, старши научен сътрудник в Европейския синдикален институт.

„Загубихме прекрасен човек и добър приятел. Влиятелен и уважаван фактор в европейското и международното синдикално движение.  За нас, приятелите от КНСБ, Гришата ще остане със спомена за мъдростта и безспорния авторитет на професионалиста. Скърбим дълбоко, нека почива в мир“, се казва в некролога му, подписан от Конгресното ръководство и колегите от КНСБ.

МОТ също поднесе съболезнованията си към семейството на Гриша Градев. „Той беше ценен специалист, който даде много за правата на трудещите се в Европа и по света“, се казва в съболезнованието, подписано от Антония Грациози, директор в международната институция.

Григор Градев е роден през 1955 година. След успешна кариера като директор на ИССИ към КНСБ, се присъединява към екипа на Европейския синдикален институт. През 2007 година е избран за Изпълнителен секретар на ПЕРС, а от 2015 година работи в регионалното бюро на МОТ в Будапеща.

Усилията на Градев бяха насочени най-вече към изграждането и затвърждаването на капацитета на европейските синдикати, най-вече в държавите в преход от планова към пазарна икономика.
Правата на работниците бяха не само работа, но и кауза за нашия колега.

Григор ще бъде запомнен не само с неговия интелект и отдаденост на синдикалните каузи, но и с присъствие си като колега и приятел.

Съболезнования на семейството му.