КНСБ се присъдинява към протестите на служителите от сектор „Сигурност”

  • 01

КНСБ се присъдинява към протестите на служителите от сектор „Сигурност” със свое шествие на 8 ноември 2015 год. от 13:00 часа, когато е и празникът на полицията. Това стана ясно на пресконференция, която се проведе днес в централата на КНСБ. Трите представителни организации – членове на КНСБ – Синдикат „Огнеборец”, федерацията на независимите синдикати от отбраната - “Българска армия” и Национален синдикат на гражданската администрация в МВР, излязоха със свои позиции, чрез които изразиха недоволството си и заявиха готовност за нови протести, ако исканията им не бъдат спазени.

По думите на вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров в периода 8-19 ноември, когато предстои разглеждане на първо четене на проекто-бюджета за 2016 год., са възможни нови по-мащабни протести, ако не се стигне до решение на проблема с орязването на заплатите на работещите в сектор „Сигурност”. Той поиска промените, записани в преходните и заключителни разпоредби, да бъдат оттеглени, а не променяни, както обеща по-рано днес премиерът Бойко Борисов. КНСБ ще се включи в организираните протестни действия, но не в акции, каквито бяха блокадите на ключови пътни артерии снощи – допълни още Никифоров.

Участие в пресконференцията взеха вицепрезидентите на КНСБ Чавдар Христов, Николай Ненков и Пламен Нанков, зам-председателят на синдикат „Огнеборец” Венцислав Станков, председателят на НСГА в МВР Христо Христов, председателят на ФНСОБА-КНСБ Георги Братованов и други.

ПОЗИЦИИ:

Национален синдикат на гражданската администрация в МВР-ФНСДУО-КНСБ

Федерация на независимите синдикални организации в Българската армия-КНСБ

Синдикат "Огнеборец"-КНСБ