Ще продължи ефективният диалог на КНСБ с кмета на София

  • 01

На 5 октомври 2015 год. в централата на КНСБ – заседателна зала ет. 11 от 12.30 ч., се състоя подписване на ново споразумение за сътрудничество на КНСБ с кмета на София. Новото споразумение е в продължение на предходното от 13 октомври 2011 год., което цели постигане на ефективен диалог, в конструктивен дух и взаимни компромиси от двете страни.

На подписването на споразумението присъстваха досегашният кмет на столицата Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентите на Конфедерацията Пламен Нанков, Чавдар Христов, изпълнителите секретари на КНСБ Юлия Симеонова и Николай Недев, председателят на СБУ Янка Такева, председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, председателят на НФС-Култура Иван Иванов, зам. председателят на ФСЗ Слава Златанова, председателят на НУС Аспарух Томов, председателят на ФНСОЛП Димитър Табаков, председателят на НБС „Водоснабдител” Треперушка Младенова, председателят на СФ „Металици” Васил Яначков, експерти и др.

Основният текст в споразумението гласи, че и Йорданка Фандъкова, и КНСБ ще поставят като свой приоритет повишаването на заетостта и доходите на столичани, както и ще защитават социалните и гражданските права, като се борят за привличане на инвестиции и се изправят срещу сивата икономика в София.

"Споразумението с г-жа Фандъкова ще даде рамката на нашата обща работа и ще покаже волята ни за тази работа", изтъкна президентът на КНСБ и допълни, че на местно ниво се решават две-трети от проблемите на гражданите и предприятията. „За КНСБ е изключително важно правото на сдружаване на работното място да бъде подкрепяно и гарантирано от местната власт в столицата" – категоричен бе Димитров.

"Активният социален диалог е единственият начин да изпълняваме задачите, които хората ни поставят", убедена е Йорданка Фандъкова. По думите ѝ ключов е диалогът между Столична община и КНСБ и именно той помага за създаването на повече възможности за хората в София.

Според Фандъкова в много от секторите, в които има структури на КНСБ – образование, транспорт, социални дейности, култура, здравеопазване, включително и в сферата на енергетиката, само с активен диалог може да се изпълняват ангажиментите и да се решават проблемите.

 

Споразумение на КНСБ