БСДП-д-р Христов-предложение-единна гражданска листа-евродепутати - Сряда, 2-7-2007

До Председателя на КНСБ
Д-р Желязко Христов
Уважаеми д-р Христов,
Обръщам се към Вас като председател на най-голямата синдикална организация в България от името на Изпълнителното бюро на Българската социалдемократическа партия и традиционната социалдемокрация, като Ви предлагам да издигнем на предстоящите избори за депутати в Европейския парламент от името на...

До Председателя на КНСБ
Д-р Желязко Христов
Уважаеми д-р Христов,
Обръщам се към Вас като председател на най-голямата синдикална организация в България от името на Изпълнителното бюро на Българската социалдемократическа партия и традиционната социалдемокрация, като Ви предлагам да издигнем на предстоящите избори за депутати в Европейския парламент от името на БСДП единна гражданска листа. В нея бихме желали да застанат изявени синдикалисти, хора, ангажирани със социалните проблеми на гражданите и защитници на националните приоритети на България. Предвид изискванията на закона за тези избори имаме искреното желание Ръководството на КНСБ да се включи активно в излъчването и подреждането на листата с кандидатите. Бихме разгледали с интерес и идеи за подкрепа на подобни кандидатури от страна на алианс от демократични партии и движения.
Настоящото предложение е породено от дългогодишното активно сътрудничество и дейност, плод на което са редица социални законодателни норми, отговарящи на европейските критерии като Закона за гарантираните вземания на работници и служители при несъстоятелност на работодателя, измененията в ГПК и в Търговския закон и редица други. Стремежът ни е това сътрудничество да продължи и в новите условия, когато страната ни е вече пълноправен член на ЕС. То ще бъде в интерес на защита правата на трудовите хора, за да изградим на базата на партньорството между труда и капитала отколешната идея на широките социалисти у нас - една просперираща България.

Председател на БСДП:
/ Й.Нихризов /