Втори ден продължават ефективните стачни действия във фирма „Титан АС” ЕООД - Видин

Причина за стачката са неизплатени работни заплати за 8 месеца. Фирмата дължи приблизително 300 хил. лв. на работниците. На 05.03.2015 г. по искане на Стачния комитет се проведе заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество с участието на областният управител, кметът на общината, управителят на „Титан АС” ЕООД - Видин, представители на СО на ФНСДУО-КНСБ и  председателя на РС на КНСБ - Видин.

 

На срещата, кметът на община Видин деклара , че в края на миналата  и в началото на  тази година са преведени 2 220 000 лв. По думите на кмета, от страна на общината има  забавяне на стари плащания в размер на 1 млн. лв., но в настоящия момент, те не могат да бъдат изплатени. Официална справка за преведените суми от общината към фирмата, РС на КНСБ ще получи днес, до края на работното време.

На срещата, управителя на „Титан АС“ - Видин Валери Йорданов заяви, че не е упълномощен да подписва каквито и да е споразумения без съгласуване с централното раководство на фирмата в гр. София. По настояване на областния управител, управителят на фирмата е поел ангажимент днес, до 16.30 ч. да предостави писмено становище от централното ръководството на фирмата в София, за решаването на колективния трудов спор.

ФСОВПК - „Дунарит“ АД

РС на КНСБ гр. Русе

В понеделник,  09.03.2015 г. от 15.30 ч., в Министерство на икономиката ще се проведе среща между представители на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в „Дунарит“ АД и министър Лукарски с екипа му, по повод нарастващото напрежение в  дружеството.

В срещата ще вземат участие вицепрезидентите на КНСБ Валентин Никифоров и Николай Ненков.

НСК на КНСБ