КНСБ набира участници в ХІХ Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите - с духовност в Европа”

  • 1

 

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на Община Минерални бани, Хасковска област организират провеждането на  ХІХ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”, посветен на  на 1-ви юни - Международен ден на детето. Тази година мероприятието ще бъде под патронажа на г-н Бисер Петков - министър на труда и социалната политика.

Детският етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация.

Гайдарите на Котел грабнаха голямата награда на етнофестивала в Минерални бани

  • etno-1

Гайдарски оркестър при Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“, Котел грабна голямата награда на 18-тия международен етнофестивал Децата на Балканите – с духовност в Европа в Минерални бани. 18-тото издание бе закрито вчера от националните секретари на КНСБ Тодор Капитанов, Даниела Алексиева и кмета на курортното селище Мюмюн Искандер.

С молитва на три езика се откри международният етнофестивал в Минерални бани

  • site-1

С молитва на три езика се откри Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!”. В навечерието на Деня на детето 1 юни, над 2 000 деца се събраха в националния курорт за 18-тото издание на най-голямото събитие, свързано с детското творчество в страната. Участниците са от България, Македония, Молдова, Полша, Русия, Сърбия и Турция. Организатори на проявата са КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.

Международен етнофестивал събира близо 2000 деца в Деня на детето в Минерални бани

  • 1

Близо 2000 деца от целия свят ще танцуват, пеят и творят в хасковското с. Минерални бани на 31 май и 1 юни. КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани, организират 18-ти Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”,  посветен на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето. 

КНСБ набира участници в ХVІІІ Международен детски етнофестивал „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”

  • 00

 

Тази година ХVІІІ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА” се осъществява под патронажа на Министерство на културата и е включен в Културния календар на министерството. Етнофестивалът се организира за осемнадесета поредна година от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” със съдействието на Община Минерални бани. Посветен е на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето.

Международният детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените 25 български фестивали със Сертификат за европейско качество – 2017 г. – 2018 г., получен от Европейската фестивална асоциация по програма „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа”.