Шести детски етнофестивал-31 май-1 юни - Вторник, 5-30-2006

За шеста поредна година КНСБ и Сдружение “Да запазим децата”, чийто председател е председателят на Конфедерацията д-р Желязко Христов, организират Детски етно-фестивал “ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ - ЗАЕДНО В ЕВРОПА”, посветен на Международния ден на детето. Съорганизатори на фестивала са Министерството на труда и социалната политика и община Хасковски...

За шеста поредна година КНСБ и Сдружение “Да запазим децата”, чийто председател е председателят на Конфедерацията д-р Желязко Христов, организират Детски етно-фестивал “ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ - ЗАЕДНО В ЕВРОПА”, посветен на Международния ден на детето. Съорганизатори на фестивала са Министерството на труда и социалната политика и община Хасковски минерални бани.
Фестивалът ще се проведе в Хасковските Минерални Бани (ХМБ) в рамките на два дни – 31 май и 1 юни 2006 г. и ще бъде под патронажа на г-жа Зорка Първанова.
Официалното откриване на фестивала ще бъде на 31 май, от 10:00 ч., в центъра на Хасковските Минерални бани от председателя на КНСБ д-р Желязко Христов. Втория ден, на закриването, децата ще изиграят най-дългото Балканско детско хоро.
Във фестивала ще участват близо 2 000 деца от България и Балканските страни. Те ще се състезават с индивидуални и групови изяви на песни, танци и инструментални изпълнения. Те ще бъдат в двудневна състезателна програма – на 31 май от 10:00 ч. до 19:30 ч.; на 1 юни – от 10:00 ч. до 16:30 ч.
Изпълненията ще бъдат оценявани от жури в състав:
- ст.н.с. д-р Михаил Букурещлиев – фолклорист;
- Иван Кумичин – музиковед и фолклорист;
- Борис Вълчев – хореограф;
- Асен Павлов – хореограф.
Ще бъдат присъдени: Голяма награда на фестивала, както и награди за най-добра хореографска композиция, за оркестри, инструментални групи, съвременни танци, народно пеене, народни инструменти, авторски песни, съвременни инструменти, камерни и вокални групи, камерни танцови състави, автентичен фолклор, танцови колективи и др.