1000 медала бяха раздадени на състезателите на Третите световни спортни игри на CSIT във Варна

  • itso5629

1000 медала бяха извоювани от състезателите, които премериха сили на Третите световни спортни игри на Международната федерация за работнически спорт (CSIT), които се проведоха между 2 и 9 юни 2013 г. във Варна. Участници от 27 държави от 5 континента се надпреварваха в 160 дисциплини. С най-много златни медали – 91, се окичи австрийският отбор ASKO. Втори в класирането с 53 златни медала са „Атом спорт” – Русия, а трети – „Тийм Бразил” – Бразилия, с 34 златни медала. На шесто място с 29 златни медала се нареди отборът на Българската работническа федерация „Спорт и здраве” – КНСБ.

По време на тържественото закриване на игрите президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави както медалистите, така и всички участници в Третите световни спортни игри на CSIT и изрази убедеността си, че работническият спортен форум на територията на Варна ще остане в сърцата им и ще бъде един незабравим спомен.

Председателят на БРФ „Спорт и здраве” Десислава Ягодин благодари на целия екип, който е участвал в организирането на игрите. Тя раздаде сертификати на доброволците, които неотменно са участвали в организацията и са помагали на чуждестранните отбори. Специалните плакети на CSIT за успешното провеждане на игрите получиха президентът на КНСБ Пламен Димитров, председателят на БРФ „Спорт и здраве” и вицепрезидент на CSIT Десислава Ягодин, директорът на организационния комитет на Световните спортни игри Костадин Пързулов и други.