КНСБ подкрепи проекта на закон за хората с увреждания в тристранния съвет

  • invalid

КНСБ подкрепи проекта на закон за хората с увреждания, обсъден вчера в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Този закон е стъпка в правилната посока, защото интегрира усилията на всички ведомства, и най-вече тези, които се занимават с осигуряването на достъпна среда за хората с увреждания, заяви националният секретар Ася Гонева, която водеше делегацията на синдиката на НСТС.
Според КНСБ един от най-сериозните проблеми на инвалидите у нас е невъзможността да стигнат физически до работното или учебното си място. Проекта на закон разписва ясно отговорностите на онези, които са длъжни да им осигурят това основно човешко и конституционно право, обяви Ася Гонева.

180 млн. работници по света подкрепят българските синдикати срещу агресията на работодателите

  • ituc

Над 180 млн. работници по света защитиха българските синдикати от недопустимата агресия на лидерите на работодателски организации у нас. В съвместно писмо лидерите на МКП Шарън Бъроу и на ЕКП Лука Визентини изразяват конкретната си подкрепа за КНСБ и КТ „Подкрепа“ срещу „безотговорното и непрофесионално отношение на българските рабодотатели към социалния диалог“.

„Устойчива работоспособност и разширяване на възможностите за трудова реализация – предизвикателства и насоки за реформа“

  • 01

Президентът на КНСБ Пламен Димитров, заедно с експертна група от Конфедерацията, участва в кръгла маса на тема: „Устойчива работоспособност и разширяване на възможностите за трудова реализация – предизвикателства и насоки за реформа“.

Социалният диалог между КНСБ и Столична община е на високо ниво

  • 0

„КНСБ не е политическа партия или движение и не се стреми към властта в общината, в града, в селото, за да реализира чрез нея своите програми. Но, като част от гражданското общество, КНСБ представлява, изразява и защитава интересите на стотици хиляди наемни работници и служители”. С тези думи президентът на Конфедерацията Пламен Димитров откри работна среща с кмета на Столична община (СО) Йорданка Фандъкова, която се проведе в централата на КНСБ.