Враца: Подобряват градската среда с евтини и ефективни решения

100 соларни лампи ще бъдат монтирани в района около Автогара- Враца и ЦДГ №9 от КНСБ и неправителствената организация „Асоциация за развитие на децата и младежите в град Враца” по проект „ Vratsa I lоve you”, финансиран от фондация „Работилници за граждански инициативи”, съобщи отговорникът по проекта Мила Иванова.

Инициативата ще се реализира съвместно с доброволци от училище „Козма Тричков”, Българския червен кръст и живеещите в региона около детската градина и яслата. Останалите дейности по проекта са почистване, озеленяване, облагородяване и освежаване на детската площадка и прилежащите пространства.
През март започва боядисване на бордюрите и детските съоръжения, засаждане на дървета и цветя. Финалът на проекта е предвиден за Деня на Земята - 28 април, като тогава ще бъдат монтирани соларните лампи. Идеята е да се подобри градската среда с евтини, но ефективни решения. Качественият живот е въпрос на пари, но е необходимо да се създаде кръг от много хора за участие в процеса на промяна на градската среда..