Пламен Димитров призова ЕКП да стимулира сътрудничеството между страните в Европа

 

  • site_1

Регионалното сътрудничество между държавите е един от най-важните фактори за сближаването на заплатите между Източна и Западна Европа. Това обяви пред конгреса на Европейската конфедерация на профсъюзите президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Ключовият конгрес се провежда във Виена и трябва да очертая пътя за развитие на синдикатите от континента, както и да избере ново ръководство, което да води близо 50 млн. работници.

Федерацията на леката промишленост към КНСБ пита: Кой ми уши дрехата

  • fashion-revolution-berlin-46

Кой ми направи дрехата #‎whomademyclothes? Това питат КНСБ и Федерацията на леката промишленост в Деня на модната революция, 24 април. На този ден преди шест години се случи трагедията в Рана Плаза, текстилен завод в Бангладеш, който при срутването си погубва 1133 души, а 2500 са ранени. Заводът произвежда дрехи за много познати марки, но до ден днешен жертвите и техните семейства не са получили компенсация.

WORK 4.0 в Пловдив: КНСБ иска национална програма за дигитални умения

  • site_1

България е на последно място в Европейския съюз по дигитализация на производствените дейности и на пазара на труда. Необходима е национална програма за придобиване на базови дигиталните умения на всички работещи 3 млн. българи. Тя ще струва около 1 млрд. евро за пет години, а с нея България може да кандидатства в Брюксел. Това заяви в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров, който изнесе поредната лекция от цикъла MASTERCLASS WORK 4.0 пред студенти и преподаватели от Пловдивския университет. Форумът бе проведен със съдействието на фондация "Фридрих Еберт". Пламен Димитров обясни, че цикълът от лекции ще продължи след София и Пловдив в още български висши училища. В дискусията се включиха още лидерът на синдикат "Висше образование и наука" доц. Лиляна Вълчева и министърът на образованието Красимир Вълчев.

КНСБ иска среща с кмета Фандъкова за спиране на нощния транспорт в София и ограничаване на извънредния труд на шофьорите

  • site-1

След съгласуване със синдикалните си организации в Столичния автотранспорт, КНСБ внесе в Столична община, при кмета Йорданка Фандъкова и ръководствата на Столичен авто- и електротранспорт исканията си за подобряване на работното време и заплащането на работещите в транспортните дружества на София.