Мини Марица-Изток триумфира на Откритата спартакиада на индустриалните работници  

 

  • sport

Мини Марица-Изток ЕАД спечели трофея в комплексното класиране в първото издание на Откритата спартакиада на индустриалните работници, в която за първи път обединиха усилия Федерация на независимите синдикати на миньорите, Национална синдикална федерация „Метал – Електро“, Национална федерация на труда „Химия и индустрия“ и БРФ „Спорт и здраве“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Над 850 участници се включват в петнадесетата спартакиада на работещите във ВиК сектора

  • 12

Над 850 човека от 37 дружества се включват в петнадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора. Участниците могат да премерят сили в 6 спорта – мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, теглене на въже, дартс и шахмат.

За поредна година спортното мероприятие се организира от Българска работническа федерация „Спорт и здраве” съвместно със Съюза на ВиК операторите в Република България, Национален браншови синдикат „Водоснабдител” – КНСБ и федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа” и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта на Република България.

Състезатели от 4 континента на най-голямото спортно събитие на Балканите

 

  • site sport

 Състезатели от 4 континента ще участват в най-голямото спортно събитие на Балканите - 15-тото издание на международния работнически фестивал в Албена. Проявата е част от календара на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и започва утре в Албена.  Благодарение на дългогодишната подкрепа на Министерството на младежта и спорта, КНСБ и Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (CSIT), международният фестивал се превърна в емблема на солидарност, толерантност, приятелство и феърплей и ежегодно приема отбори от над 20 страни от САЩ, Азия, Африка и Европа. Близо 1 700 участници ще се състезават в 19 вида спорт. Сред най-атрактивните състезания са тези по петанк, мини футбол, плажен футбол и тенис.

Интересна е и дисциплината Маманет  -  сходен на волейбола спорт, в който ударите по топката са заменени от хвърляне и се практикува се само от жени.

Петнадесетият работнически спортен фестивал ще се проведе в Албена

  • Blanka-festival-2018

Най-мащабното събитие от календара на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ (БРС)– 15-тото издание на фестивала с международно участие, ще се проведе през юни 2018 г. Събитието, превърнало се в традиция, е мощен катализатор на спортни успехи, здрави приятелства и положителни емоции.

АЕЦ Козлодуй отново на спортния връх

  • 01

Отборът на атомната електроцентрала спечели отново първото място и в XV-тата Националната работническа спартакиада на енергетиците в Бъгария, която бе с международно участие. Голямата купа в комплексното класиране връчи Георги Петров – председател на Националната федерация на енергетиците и на Организационния комитет на събитието.