КНСБ иска присъди за работодатели с укрити осигуровки

  • leka 1

КНСБ ще иска среща с главния прокурор, заради работодатели, които укриват осигуровки. Това обяви пред форум на ФНСОЛП и БАПИОТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От поне година е криминализирано умишленото укриване на осигуровки, крайно време е някой работодател да понесе отговорността, че лишава от права работниците си, посочи лидерът на синдиката.

Миньорите искат спешна намеса на държавата за запазване на работните им места, зрее напрежение

  • Miniori

Миньорите от "Мини Марица-изток" ЕАД искат спешна намеса на държавата срещу решението на Европейската комисия от 28 април т.г. за приемане на Референтен документ за Големите горивни инсталации, което заплашва техните доходи и работните им места.

КНСБ иска увеличение на заплатите на младите преподаватели във ВУЗ

  • KNSB-1

От 850 до малко над 2000 лв. Така варират заплатите в държавните висши училища, стана ясно вчера на форум в КНСБ, организиран от Национален браншов синдикат "Висше образование и наука". На дискусията присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, образователният министър Красимир Вълчев, председателката на парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова, десетки ректори на ВУЗ-ове, представители на студентските съвети.

Пламен Димитров към българските енергетици: Вие можете да победите и най-жестоката зима

  • energy 2

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави енергетиците с професионалния им празник. Ето и текста на телеграмата:

Скъпи  наши братя, енергетици!

Договориха се за вдигане на заплатите в МВР

  • MVR

Заплатите в МВР ще бъдат вдигнати в най-кратки срокове. Това обеща след заседанието на Съвета за социално партньорство в МВР зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Въпреки това Националният синдикат на гражданската администрация в МВР (НСГА-ФНСДУО-КНСБ) и Националният синдикат на пожарните спасители–НСПС „Огнеборец”-КНСБ ще продължат да бъдат в стачна готовност. 

Не е вярно, че пожарният автомобил на къмпинг "Смокиня" e бил без вода

  • Pozarnikari

Не е вярно, че пожарният автомобил, който е бил изпратен да гаси пожара в заведение на къмпинг "Смокиня" на 13 юни т.г. е бил без вода. Това съобщават в официално становище до медиите от Управителния съвет на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец".

КНСБ и "Подкрепа" алармират: В армията няма социален диалог

  • MO

В армията няма социален диалог. За това алармират двата национално представителни синдиката в Министерството на отбраната – Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ и Национален синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“.

Спартакиадата на ФНСОЛП сплоти работещите в леката промишленост

  • IMG-1

Повече от 80 души се състезаваха и забавляваха по време на първите отраслови спортни игри на работещите в леката промишленост в България, които се проведоха между 2 и 4 юни т.г. в старопланинския курорт "Рибарица". 

emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-01и/member-neлатите в пларската аркатща, е- иt emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-03tzionalnae-sindik-uchitelskite-v-zdrat <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-0atzionalen-branshov-sindikat-visshe-obrazovanie-i-nauka/4480-кнt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-0ederatziya-na-nezavisimite-sindikati-ot-darzhavnoto-upravlenie-i-organizatzii/4473-доt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-0ederatziya-na-nezavisimie-v-zdraveopazvaneto" > <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-11deratziysayuzsimitndikportnati-ot-darzhavvta-armin it <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-13tzionalnisshe-obrimizheleznichmineopaza-armin it <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-1ederatziy clyashkite-v-zdrat <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-1ederatziyn-branshov-sindikat-visshe-obraodosnabditelt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-natzionalna-federatziya-na-energetitzite/4477-плt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-n3tzionalnae-sindikmie-v-zdrtziya-na-energetitzite/4477-плpaza-armin it <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-nederatziya-na-nezavisimite-sindikati-na-minyoorite/4483-миt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-nederatziye-v-zdrtziya-na-energetitzsaobshtaniyatit <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-nederatziya-na-nezavisimite-sindikati-na-minyzatzii-ot-lekata-promishlenost/4461-спt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-federatziya-na-nezavisimite-sindikalni-organizatzii-ot-balgarskata-armiya/4462-кнt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-33tzionalna-federatziya-na-energetmetal-elektrit <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-3ederatziya-na-nezavisimi-organizatlniii-ot-balgarskatgoiyaeniest" >nstvo-ito-uvopra-nbotvashthlenost/4461-спt <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-federatziya-na-nezavisimite-sindikati-a-na-nezarskatzem-nalin it <2> emprop=http://www/всички-новини/member-news/550-нов-4atzionalnae-sindikmie-v-zdrtziya-na-energetitztargionyati-koopa-nezarti-turizkmii-us/shoиt <2>