Националният секретар на КНСБ Ася Гонева оглави надзора на НОИ

  • Goneva-1

Националният секретар на КНСБ Ася Гонева е новият председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Гонева поема поста от заместник-председателя на Българска стопанска камара Димитър Бранков, реши на вчерашното си заседание Надзорният съвет на осигурителната институция.

Пламен Димитров: 1000 евро е постижима средна заплата

  • Pl-Dimitrov

1000 евро е постижима средна работна заплата в рамките на следващите няколко години. Като казвам няколко, имам предвид поне 5-6 като хоризонт. Това е нашата визия, че между 100-150 лева на година няма пречка да растат доходите. Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ и КТ "Подкрепа" искат среща с премиера за бъдещето на въгледобива

  • Mini-Marica-iztok

КНСБ и КТ "Подкрепа" искат спешна среща с премиера Бойко Борисов, за да се изясни позицията на България за бъдещето на въгледобива с оглед новите изисквания на ЕС за въглеродните емисии и гласуваният наскоро документ за големите горивни инсталации. 

КНСБ подкрепи увеличението на пенсиите, но все още иска нов модел

  • Pensioneri

Увеличението на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст беше подкрепено от синдикати и работодатели на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.