КНСБ-Разград събира стари мобилни апарати в помощ на бедни деца

Стари, неработещи или повредени мобилни апарати събира КНСБ в Разград, съобщи председателят на синдикалната организация Грациела Ранкова.Кампанията „Дари телефон – помогни на дете” се осъществява от КНСБ, Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”.

Целта на инициативата е с тези средства да бъдат изплащани стипендии на деца, загубили родителите си при трудова злополука. Благотворителният фонд засега подпомага 50 деца, по 50 лв. на месец,  за които са необходими по 2500 лв. месечно, а за годината – 25 хиляди лв. за десет месеца.

Дарените  мобилни апарати се оценяват на определена сума, като за всяко устройство със стойност 0,00 лв., се добавя по 1,00 лв. в полза на благотворителната акция.

Общата сума, на която са оценени предадените мобилни телефони до края на януари е 3276,12 лв. Събраните в Разград апарати от стартиране на кампанията през месец  декември са тридесет, но се очакват и още в офиса на синдикалната организация в областния център. До края на май, всеки който иска да даде своя принос, може да направи това като предаде ненужния си телефон в офисите на Регионалния съвет на КНСБ-бул.”България” №15.

Дарителската акция е организирана по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства „Реусум Фъндрайзинг” на „Секънд Лайф Електроникс” ЕООД. Благодарение на това, се намира приложение на мобилните апарати, които не се използват. Мотото, под което се осъществява благотворителната инициатива е „Нека да дадем нов смисъл на ненужната си техника! За да има повече детски усмивки и по-зелена природа!”, допълват от КНСБ-Разград.