Два магазина с отстъпка за синдикални членове в Благоевград

  • 11

Два магазина в Благоевград с отстъпки за синдикални членове на КНСБ в града.  Регионалният съвет на Конфедерацията договори 5 % намаление на цените за всички продукти на фирма „Констру.Рад” ЕООД.

КНСБ е най-голямата обществена организация в Благоевградско

  • manolov-Blagoevgrad

КНСБ е най-голямата обществена организация в област Благоевград с 8921 членове, обединени в 281 синдикални структури.  Това стана ясно на отчетното събрание на РС на КНСБ в областния град.

Най-малко 700 лв. заплата на медицинските сестри в Благоевград

  • Medicinski-sestri

Най-малко 700 лв. на месец ще взимат медицинските сестри в детските ясли и училища в Община Благоевград. Това стана ясно след подписването на новия Колективен трудов договор (КТД), съобщават от Регионалния съвет на КНСБ в града.

31 дни отпуск за синдикални членове на КНСБ в Струмяни

  • strumyani


Синдикалните членове на КНСБ в защитено жилище за хора с умствена изостаналост и защитено жилище за лица с психични разстройства в Струмяни от 01.01.2017г. ще ползват 31 дни  платен годишен отпуск, 1% клас за прослужено време, 3% СБКО, увеличен размер за работното облекло, осигуряване на средства за заверка на здравните им книжки и др. придобивки. Това предвижда подписаният КТД в областта на социалните услуги с кмета на общината Емил Илиев.

Учреди се нова синдикална организация

На 15 септември след тържественото откриване на новата 2016/2017 учебна година, в залата на РС на КНСБ Благоевград  се проведе среща на учители от 11-то ОУ "Христо Ботев" гр.Благоевград и Емануил Манолов - председател на РС на КНСБ, Бонка Ичкова - областен координатор на СБУ към КНСБ  и експертите в регионалната структура.

На срещата бяха дискутирани предимствата  на синдиката. След като отговориха на въпросите на работещите в 11-то ОУ "Христо Ботев"  гр. Благоевград свързани с представителното и работно облекло, средствата и разходването на СБКО, изплащането и размера на обезщетенията при пенсиониране, платения годишен отпуск и други договорености в колективния трудов договор за системата на Народната просвета срещата завърши с  учредяване на  синдикална организация.

Това е последното училище в община Благоевград, което най-после беше приобщено към голямото семейство на СБУ към КНСБ.

Подписан колективен трудов договор в Регионален исторически музей - Благоевград

На 20.07.2016г. бе подписан КТД в РИМ- Благоевград. Договорът е първият в музея. Синдикалната организация на НСФ „Култура“ към КНСБ бе учредена преди няколко месеца и веднага си постави за цел подготовката и стартирането на преговори по колективно трудово договаряне. До директорката на музея Д-р Цонева бе изпратена покана за преговори и след кратки и ползотворни диалози договорът бе подписан.Освен екипа на работодателя и екипите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ по време на договарянето присъстваха представители на Община Благоевград - като финансиращ орган и представители на работниците и служителите от музея, които да се запознаят с това, което ще се договори в документа.

Договорени бяха работно облекло в размер на една минимална работна заплата, 32 дни платен годишен отпуск, ваучери за служителите, както и благоприятни синдикални и социални клаузи.

КНСБ- Благоеград договори увеличение на работните заплати в бюджетно звено „Дневни детски ясли и детски кухни”- Благоевград

На 01.07.2016г., след тримесечни преговори за увеличение на работните заплати в бюджетно звено „Дневни детски ясли и детски кухни”- Благоевград, на работещите бяха изплатени увеличените работни заплати.

KНСБ- Благоевград и СБУ- Благоевград на среща с кметовете в региона

На 01.02.2016 г. стартираха срещите с новоизбраните кметове от област Благоевград. Председателят на РС на КНСБ - Благоевград Емануил Манолов и областният координатор на СБУ за област Благоевград Бонка Ичкова посетиха общините Кресна и Струмяни, където се срещнаха с кметовете съответно на Кресна - г-н Николай Георгиев и на Струмяни - г-н Емил Илиев, с цел социален диалог и бъдещи планове относно институционализирането на общински съвети за тристранно сътрудничество.

Заключителна среща по договаряне на условията в КТД в БЗ“ДДЯ и ДК“ гр.Благоевград

  • ktd1

На 04.06.2015г. се проведе заключителна среща по договаряне на условията в КТД в БЗ“ДДЯ и ДК“ гр.Благоевград.В преговорите участваха синдикалисти от КНСБ , КТ“Подкрепа“, кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и Директори от бюджетното звено.