В „Кремиковци” стартира издължаването на заплатите на около 6300 работници и служители

На 2 ноември, на пресконференция в централата на КНСБ председателят на СФ „Металици” Васил Яначков съобщи, че стартира изплащането на дължимите 52 870 422 лв. на 6273 работници и служители от „Кремиковци”. Сумите са преведени в картите им, които се раздават по график от  9 до 16.30 часа, в „Сградата на строителите” – кв. Ботунец. Разпределението е публикувано на официалните сайтове на КНСБ, СФ „Металици”- КНСБ и „Кремиковци”.

http://www.metalicy-bg.com/pdf/bg_NewsAttachments_223_Uvedomlenie_karti.pdf

Трябва да се издължат близо 53 млн. лв. на около 6300 работници и служители от „Кремиковци”

  • IMG_0300

На 19 октомври, в централата на КНСБ президентът на Конфедерацията Пламен Димитров, вицепрезидентите Валентин Никифоров и Николай Ненков и председателят на СФ „Металици” - КНСБ Васил Яначков дадоха брифинг, за да представят процедурата и графика за изплащането на дължимите заплати на работниците от „Кремиковци”, за да бъдат покрити задълженията към 6273 работници и служители са необходими 52 870 422 лв. Васил Яначков обясни, че  в съответствие със законовата норма на чл. 722, ал. 1 от ТЗ, вземанията на работниците и служителите за заплати и обезщетения се подреждат в 3 ред – разноски по несъстоятелността и ред 4 – вземания от трудови правоотношения, възникнали преди датата на решението за откриване на производството по несъстоятелност, което гарантира изплащането им при извършване на разпределение.

Васил Яначков бе преизбран за председател на СФ „Металици” - КНСБ

  • 00

Това стана на Четвъртия редовен конгрес на Синдикална федерация „Металици” към КНСБ, който се проведе на 23 юни в зала „Опал” на столичния хотел „Дедеман - Принцес”. Конгресът бе официално открит и проведен в присъствието на Николай Николов - съветникът по социална политика на Президента на Република България, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентите Валентин Никифоров /председател и на Националния стачен комитет/ и Николай Ненков, председателят на Българската асоциация на металургичната индустрия Политими Паунова, председателят на НФ „Металургия” към КТ „Подкрепа” Людмил Павлов, десетки международни гости, синдикални председатели на федерации към КНСБ, на синдикати и организации към „Металици” и др.

Призоваваме металурзите към активни действия срещу промените в КСО

Във връзка с решение № 576 /06.08.2010г./ на МС за изменение и допълнение на КСО, относно промените, отнасящи се до пенсионната система, Координационният съвет на Синдикална федерация ”Металици” реши:

Седма среща на комуникационната работна група на Европейската федерация на металоработниците

На 4 и 5 май 2010г в София се проведе работна среща относно информационните и комуникационни стратегии на синдикатите в Югоизточна Европа. Събитието се организира от Европейската федерация на металоработниците с финансовата подкрепа на Фондация Фридрих Еберт, а домакин беше СФ „МЕТАЛИЦИ”.

"Кремиковци" може и да работи

Металургичният комбинат "Кремиковци" АД може да бъде преструктуриран и да заработи по примера на германския технологичен център Дортмунд. Това стана ясно на пресконференция в централата на КНСБ по проблемите на комбината и възможните решения за работниците. В нея  участваха вицепрезидентите на КНСБ Валнетин Никифоров и Николай Ненков, председателят и зам.-председателят на СФ "Металици" Васил Яначков и Ренета Петрова, председателят на Българската асоциация на металургичната индустри, синдикалисти и работници от комбината. 

КРЕМИКОВЦИ НА КРЪСТОПЪТ

От 11.00 ч. на 14. октомври, 2009 г. , в централата на КНСБ (пл. „Македония” 1) ще се проведе пресконференция, на която председателят на СФ „Металици” към КНСБ Васил Яначков ще даде яснота относно проблемите на металургичния комбинат „Кремиковци” АД днес и възможните им решения в бъдеще.