24 години от учредяването на Синдиката и Световния ден на водата

СКЪПИ  ПРИЯТЕЛИ  СИНДИКАЛИСТИ,
Позволете ми най-сърдечно да Ви поздравя от името на Конгресното ръководство на КНСБ и от свое име по случай днешния двоен празник - 24 години от учредяването на Синдиката и  Световния ден на водата!
„Правото на чиста и качествена питейна вода и санитарни съоръжения е човешко право и е от съществено значение за пълноценен живот” – така гласи резолюцията на ООН от 2010 година.
В този дух е и вотът на Европейския Парламент от 8 септември 2015 година, по силата на който Европейската комисия следва да направи конкретни законодателни предложения, с които да признае водата и канализацията като човешко право.

Треперушка Младенова отново бе избрана за председател на НБС „Водоснабдител“

  • 01

На трети декември 2015 г, в „Парк хотел – Москва” се проведе Седмият редовен конгрес на Националния браншов синдикат  - „Водоснабдител”. Огромното мнозинство от делегатите на конгреса гласуваха Треперушка Младенова отново да заеме председателското място и да води Синдиката и през следващите пет години. За зам.- председатели бяха преизбрани Красимир Богоев и Росица Пежгорска, а Евгени Янев е  новият зам.- председател на НБС ”Водоснабдител.

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ, СКЪПА ПРИЯТЕЛКО!

В деня на твоя празник бих искал да ти пожелая всички  добри и човешки неща! Желая ти преди всичко здраве, защото  то е най-ценното! Желая ти успех – винаги и във всичко! Бъди все така  отзивчив, всеотдаен колега и добър човек! И нека животът ти бъде изпълнен с повече поводи за радост, щастие и удовлетворение! През изминалите години членовете на НБС „Водоснабдител” намериха в твое лице отговорен и компетентен  синдикален лидер, способен да  отстоява техните интереси – последователно и категорично.

„Водоснабдител” – КНСБ е категорично против приватизацията на водоснабдителната компания в Солун!

Във връзка с предстоящо провеждане на референдум на 18 май 2014 година, за бъдещето на водоснабдителната компания в град Солун, Гърция, Национален браншов синдикат „Водоснабдител” – КНСБ с председател Треперушка Младенова, подкрепя исканията на гръцкия инициативен комитет, като също се обявява категорично против приватизацията на водната компания на град Солун.

Стартира десетата – юбилейна спартакиада на работещите във ВиК

  • 01

От 9 до 13 септември 2013 г. над 800 работници и служители от ВиК-сектора се сътезават на базата на Гранд хотел Варна в к.к. „Св.Св. Константин и Елена” в дисциплините: плажен волейбол, мини футбол, тенис на маса, шах, дартс и теглене на въже. Националната спартакиада се организира от Съюза на ВиК операторите с председател Ганчо Тенев, НБС „Водоснабдител” – КНСБ с председател Треперушка Младенова, БРФ „Спорт и здраве” с председател Десислава Ягодин и браншовата организация на КТ „Подкрепа”.

Официалният старт на юбилейното десето издание на игрите бе даден от министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева.

Синдикалисти от ВиК-сектора: „Водата няма цвят!”

  • 01

Под мотото „Водата няма цвят!” бе проведен митинг-протест пред Министерство на регионалното развитие (МРР). На 23 юли 2013 г. синдикалисти от Основната синдикална организация на КНСБ при „ВиК – Варна” ООД към Национален браншов синдикат „Водоснабдител” – КНСБ, и Синдикалната секция „Подкрепа” при „ВиК – Варна” ООД към Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване” – КТ „Подкрепа”, изразиха своя протест към явното политическо назначение на нов управител на дружеството, без за това да има каквито и да било аргументи. Десетки работници и служители се изправиха пред вратите на МРР и застанаха категорично зад досегашното ръководство на дружеството. Сред тях бе и председателят на НБС „Водоснабдител” – КНСБ Треперушка Младенова.

КНСБ иска спешно отделен Закон за ВиК услугите

  • 01

Подготовка, изработване и приемане на нов Закон за ВиК услугите. Това спешно искане бе предстставено от председателя на НБС „Водоснабдител” – КНСБ Треперушка Младенова по време на днешната среща по повод промените в Закона за водите и в частност – въпросите за собствеността и окрупняването на ВиК сектора. Тя допълни, че в Закона трябва бъде намерено решение на всички специфични за сектора проблеми.

НБС „Водоснабдител” стана на 20 години

  • IMG_0150

Да му върви по вода!
Националният браншов синдикат „Водоснабдител” (НБС „Водоснабдител”) е учреден на 22 март 1992 г. в КК „Албена”. Оттогава досега синдикатът неотстъпно защитава интересите на повече от 12 000 свои членове от общо 17 000 работещи в системата на ВиК. „Поводът за създаването му беше необходимостта от самостоятелен синдикат в бранша, тъй като ВиК дейността е специфична и изключително важна за България”, заяви Треперушка Младенова – председател на НБС „Водоснабдител” по време на честването на годишнината.

Треперушка Младенова бе преизбрана за председател на НБС "Водоснабдител - КНСБ"

На 14 - 16 октомври 2010 година в гр. София се проведе Шестият  редовен Конгрес на Национален браншов синдикат „Водоснабдител”-КНСБ. Председателят на синдиката - Треперушка Младенова откри Конгреса, който премина под мотото „20 години КНСБ - Единни, силни, солидарни -  за по-добро бъдеще”.

Декларация на VI Конгрес на Национален браншов синдикат „Водоснабдител” – КНСБ

Ние, хората на наемния  труд от системата на ВиК в България, категорично се обявяваме против предложенията на министъра на финансите Симеон Дянков за рязко повишаване на осигурителния стаж и възраст за пенсиониране на работещите в страната, което силно ще затрудни условията за пенсиониране.