Екатерина Йорданова: „Идеите са ценни, но хората, които ги сбъдват, са безценни”

  • 01

На 5 декември, Международния ден на доброволеца, СТСБ и Фондация „Европейско бъдеще” връчиха десетки почетни грамоти и сертификати на доброволците, участвали активно в събитията организирани от Транспортния синдикат и Фондация „Европейско бъдеще”.

СТСБ предприема мащабна кампания срещу агресията на работното място

  • 01

По повод Международния ден за премахване на насилието над жени СТСБ предприема мащабна кампания срещу агресията на работното място. Тя е продължениe на усилията, започнали преди година, за създаване на специална Конвенция на Международната организация на труда по инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите и Международната транспортна федерация, чийто основен член е СТСБ.

Заедно в защита на Нермин и синдикалните лидери в Либия!

На 8-ми ноември беше направен втори опит за убийството на Нермин Шариф, която в момента е в болница и се възстановява. 
Три жени-синдикални лидери от Либия, обаче нямаха нейния късмет и вече не са измежду живите.

„Заедно да превърнем София в град на новите възможности, на младите и активните – столица на творческата икономика и новите технологии”

  • 01

Под това мото на 10 октомври (събота) 2015 г. – от 10.00 часа, в конферентна зала „Европа” на КНСБ, етаж 2 се проведе среща, на която бяха представени приоритетите в програмата на кандидата за кмет на столицата Йорданка Фандъкова за 2015-2019 година.

Фотоизложба на СТСБ връща в еднo вълнуващо време

  • 01

На 3-ти август (понеделник) на Моста на влюбените зад НДК Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) откри фотоизложба „Духът на София“.

СТСБ oтбеляза Деня на транспортния работник и постави основата на една устойчива инициатива

  • 01

Фондация „Европейско бъдеще“, заедно със Съюза на транспортните синдикати в България, отбелязаха Денят на транспортния работник на 27 юни – събота. Събитието е по проект на столичната програма „Дестинация: Култура“ и е със съдействието и подкрепата на Столична община. Официални гости на празника бяха Екатерина Йорданова – председател на Съюза на транспортните синдикати в България, Пламен Димитров – президент на КНСБ и Малина Едрева – председател на постоянната комисия по култура, наука, образование и културно многообразие към Столична община.

Екатерина Йорданова: „Чувството за социална справедливост няма политическа окраска“

 

  • 001

„Всеки има право на своите политически убеждения, но когато един лидер избере да работи за хората, убежденията отстъпват на заден план. Чувството за социална справедливост няма политическа окраска“. Това заяви Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България /СТСБ/ по време на Националната годишна конференция  на синдиката, която се проведе на 30.03.2015 г.

Жените на СТСБ: Очакваме конкретни стъпки в борбата за равенство между жени и мъже още тази година на ниво законодателство в българския контекст

  • 001Glavna_STSB

Днес, 09 март, понеделник, се проведе годишната Национална конференция на Женския комитет на Съюза на транспортните синдикати в България /СТСБ/ под надслова „Жените на СТСБ – активен фактор в борбата за равенство”.

Избраха Екатерина Йорданова, Председател на СТСБ-КНСБ, за вицепрезидент на Европейската транспортна федерация

  • Congress2

Изключителен успех за транспортните работници в България и признание за цялата страна постигна Председателят на Съюз на транспортните синдикати в България (СТСБ), Екатерина Йорданова, която бе избрана за визепрезидент на Европейската транспортна федерация (ЕТФ) по време на четвъртия редовен конгрес на организацията в Берлин (29-31 май 2013 г.).  Номинацията на Екатерина Йорданова получи голяма подкрепа от Управителния съвет на ЕТФ като за същото място на вицепрезидент се бори и представител на английския синдикат Unite the Union.

ЕКАТЕРИНА ЙОРДАНОВА БЕ ПРЕИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТСБ – КНСБ

  • 01

На 29 и 30 април, в навечерието на Международния ден на труда 1 май, се проведе 7-ят редовен конгрес на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ). На откриването на форума присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев, председатели и представители на синдикални федерации – основни членове на КНСБ, работодатели, председателят на ФТР „Подкрепа” Розен Зарков и други.