Екатерина Йорданова бе преизбрана за вицепрезидент на ЕТФ

  • e-yordanova-1

Екатерина Йорданова и Александър Киршнер бяха единодушно преизбрани за вицепрезиденти на Европейската транспортна федерация (ЕТФ) от делегатите на Петия конгрес. На своя пост остава и генералният секретар Едуардо Чагас. За президент на ЕТФ бе избран Франк Мореелс от белгийския синдикат BTB, който поема поста от Ларс Линдгрен.

КНСБ и СТСБ апелират към премиера: Помогнете да спрем насилието над жени

  • unСТСБ и КНСБ отправиха апел към премиера Огнян Герджиков да помогне да се спре насилието над жени в световен план.
Това може да стане, ако българският министър-председател съдейства спешно ръководителят на българската делегация да подкрепи проекта на Международната конфедерация на профсъюзите (МКП), предложен на провеждащата се в момента /13-24.03.2017 г./, в централата на ООН в Ню Йорк, 61-ва сесия на Комисията за статута на жените (КСЖ), в която участва и България.

Президентът Радев благодари за позицията на КНСБ по концесията на летището

  • gen-rumen-radevПрезидентът Румен Радев благодари на Съюза на транспортните синдикати в България, част от КНСБ за активната позиция по концесията на летището.
Държавният глава и неговия екип споделя вашата и на работещите на летището загриженост за неговото бъдеще. Безспорно, то е не само едно от печелившите държавни дружества в България, но и обект, пряко свързан със сигурността на Република България, се казва в писмо от кабинета на президента.

Обучават безплатно дами за шофьори в Столичния автотранспорт, жени ще ни возят и в метрото

 

  • STSB-1

Все по-често столичани ще виждат дами да карат автобуси, тролеи и дори мотриси в градския транспорт. Това стана ясно по време на кръгла маса "Жените в транспорта на България", организирана от Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ). По идея на синдиката и Столична община ще се организират безплатни курсове за жени водачи в градския транспорт на София. Целта е повече дами да имат възможност да повишат своята квалификация и да започнат работа като шофьори, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Транспортният министър обсъди със СТСБ бъдещето на БДЖ и концесиите на две летища

  • STSB

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) се срещна с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев по негова покана. На срещата той представи темите в сектора, които стоят приоритетно пред служебния кабинет в рамките на мандата му.

„Оранжевият ден“ на СТСБ в защита на жените

  • trans1Предотвратяването и премахването на всички форми на насилие над жените и момичетата и установяването на хармонични отношения между мъже и жени са сред топ целите на Младежката организация на СТСБ.

Само преди броени дни, на 25 ноември, младежите стартираха втория етап на кампанията си „Заклех се!„, която започна през 2014г. по време на конгреса на Международната транспортна федерация в София и бе вдъхновена от кампанията White Ribbon в Австралия.

Съюзът на транспортните синдикати ще обучава служители в Европа за равенството между жени и мъже

  • transport-edit


Съюзът на транспортните синдикати ще обучава над 2,5 млн. членове на Европейската федерация на транспортните работници (ЕТФ) за равенството между мъжете и жените.
Това предвижда голям европейски проект на ЕТФ, подписан от председателя Екатерина Йорданова, по която българският синдикат е водеща организация.

СКЪПИ СИНДИКАЛНИ СЕСТРИ И БРАТЯ,

ДО 

РЪКОВОДСТВОТО И ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЪЮЗА НА ТРАНСПОРТНИТЕ СИНДИКАТИ В БЪЛГАРИЯ

Позволете ми, с уважение към всички вас и вашия труд, най-сърдечно да ви поздравя по случай 26-та годишнина от учредяването на Съюза на транспортните синдикати в България

Ще ратифицира ли България Конвенция № 188 на МОТ за условията на труд в рибарския сектор?

  • 01

На 28 януари СТСБ бе домакин на среща между европейските социални партньори в областта на рибарството – Европейската транспортна федерация /ЕТФ/ и Европеш, с експерти от  три български ведомства – Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, Министерствто на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/, Министерството на земеделието и храните /МЗХ/, представители на Международната транспортна федерация /МТФ/ и на най-голямата българска рибарска асоциация БГ ФИШ.   Почетен гост бе Бранд Вагнер от Международната организация по труда /МОТ/ към Организацията на обединените нации /ООН/.

Екатерина Йорданова: „Идеите са ценни, но хората, които ги сбъдват, са безценни”

  • 01

На 5 декември, Международния ден на доброволеца, СТСБ и Фондация „Европейско бъдеще” връчиха десетки почетни грамоти и сертификати на доброволците, участвали активно в събитията организирани от Транспортния синдикат и Фондация „Европейско бъдеще”.