КНСБ: Намерението за увеличение на заплатите в бюджетния сектор е добра стъпка, но недостатъчна

  • seminar yulia edit

 

Българите са с най-ниски заплати на Балканите, а след нас се нарежда само Албания. "Второто полугодие виждаме 11% ръст на средната работна заплата, ако се запази динамиката ще стигнем 15%. Произвеждаме повече, има растеж. Пазарът на труда се "нагорещява все повече, натискът на синдикатите също ускорява увеличението на заплатите". Това заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ при откриване на международна конференция на тема: "Жизнено равнище в центъра на вниманието на синдикатите", организирана от КНСБ и фондация "Фридрих Еберт".

КНСБ и КТ „Подкрепа“ свикват стачните си комитети за нагласите за протестни действия

  • podkrepa

 

В деня за достоен труд – 7 октомври, ръководствата на КНСБ и на КТ "Подкрепа" обявиха пред медиите, че свикат в понеделник националните стачни комитети на двете конфедерации заради нагласи за протестни действия, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров на съвместна пресконференция с президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Президентът на КНСБ пред BTV: Премахването на класа е опасно, ще намали доходите

  • btv


Премахването на клас „Прослужено време“ е изключително опасно, защото би ликвидирало единствения останал автоматичен механизъм за вдигане на доходите. Такъв тип бонуси има в големи компании в ред западни страни. Това обяви пред БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ иска 800 лв. минимална заплата през 2022 година

  • plamen 1


Най-малко 800 лв. минимална работна заплата до 2022 година. Това иска най-голямата обществена организация КНСБ, заяви лидерът на синдиката Пламен Димитров във Враца.
Целта на конфедерацията е доходите да се вдигат всяка година със 100-150 лв., за да се достигне средно работно възнаграждение от 1600-1700 лв. след 5 години, обяви президентът.

Увеличение на заплатите с 10 на сто предвижда подписан КТД в КНСБ

  • 1110 на сто увеличение на заплатите в КНСБ предвижда нов КТД, подписан от президента Пламен Димитров и синдикалната организация на работещите в централата на конфедерацията.
Според подписания договор, работодателят ще осигури средства за допълнително доброволно пенсионно осигуряване на всички служители, които работят на трудов договор в КНСБ.