Президентът на КНСБ пред BTV: Премахването на класа е опасно, ще намали доходите

  • btv


Премахването на клас „Прослужено време“ е изключително опасно, защото би ликвидирало единствения останал автоматичен механизъм за вдигане на доходите. Такъв тип бонуси има в големи компании в ред западни страни. Това обяви пред БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

КНСБ иска 800 лв. минимална заплата през 2022 година

  • plamen 1


Най-малко 800 лв. минимална работна заплата до 2022 година. Това иска най-голямата обществена организация КНСБ, заяви лидерът на синдиката Пламен Димитров във Враца.
Целта на конфедерацията е доходите да се вдигат всяка година със 100-150 лв., за да се достигне средно работно възнаграждение от 1600-1700 лв. след 5 години, обяви президентът.

Увеличение на заплатите с 10 на сто предвижда подписан КТД в КНСБ

  • 1110 на сто увеличение на заплатите в КНСБ предвижда нов КТД, подписан от президента Пламен Димитров и синдикалната организация на работещите в централата на конфедерацията.
Според подписания договор, работодателят ще осигури средства за допълнително доброволно пенсионно осигуряване на всички служители, които работят на трудов договор в КНСБ.

Партиите ще подкрепят искания на КНСБ за промени в бюджет'2017

  • parliament 2По-голямата част от парламентарно представените партии ще подкрепят  искания на КНСБ за промени в бюджет 2017, насочени към повишаване на доходите. Това стана ясно след днешната совалка на ръководството на синдикати сред основните политически сили в Народното събрание.

В бюджет 2017 има резерви за увеличаване на доходите, без да се клати финансовата стабилност, заяви Пламен Димитров в Пловдив

  • photo_verybig_1442041

Считаме, че в настоящия бюджет има достатъчно резерви за увеличаване на доходите, без това да наруши финансовата стабилност.  Става въпрос за около 500 млн. лв., които са планирани като капиталови разходи за следващата година. Те могат да се извършат през настоящата, което ще освободи ресурс да бъдат увеличени заплатите в редица сфери, където хората изнемогват с ниски доходи. Това обяви на пресконференция в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров.