Синдикалната организация на КНСБ в „АВИОНАМС“  иска компанията да ремонтира българските самолети СУ-25

 

  • 1233

АВИОНАМС АД да бъде включен като подизпълнител в предстоящия ремонт на 14 бр. самолети СУ-25 на Българските ВВС и това да бъде записано като изрична клауза в договора с компанията, която ще го изпълнява. Това гласи позиция на синдикалната организация във фирмата към КНСБ и ФНСО „БА“ към КНСБ, връчена на премиера Бойко Борисов и на министрите на икономиката и отбраната Емил Караниколов и Красимир Каракачанов.

След проведени разговори с ръководството на АВИОНАМС- АД- Пловдив и ръководството на Министерство на отбраната стана ясно, че възможният вариант за участие на АВИОНАМС-АД в откритата процедура за възстановяване на летателната годност на самолети СУ-25 е като подизпълнител на една от поканените в договарянето фирми. За да не се налага заводът, в който работят единствените в България авиоспециалисти за ремонт на изтребители,, да се моли на избраната фирма, трябва изричен запис, че ще бъде подизпълнител, се казва в позицията на синдикалната организация.

В случай, че не бъдат защитени нашите интереси, запазваме правото си на протестни действия, разрешени от ЗУКТС, завършва позицията на работниците в дружеството.

Пълния текст на позицията може да видите тук.