Пресконференция - Вторник, 4-3-2007

Утре, 4 април 2007 г., сряда, от 11:00 ч. в залата на ет. 11 в сградата на КНСБ /пл. “Македония” № 1/, ще се проведе пресконференция по повод предстоящия протестен митинг на българските железничари. Митингът се свиква заради нерешените проблеми в системата на БДЖ – НК “ЖИ” и “БДЖ” ЕАД...

Утре, 4 април 2007 г., сряда, от 11:00 ч. в залата на ет. 11 в сградата на КНСБ /пл. “Македония” № 1/, ще се проведе пресконференция по повод предстоящия протестен митинг на българските железничари. Митингът се свиква заради нерешените проблеми в системата на БДЖ – НК “ЖИ” и “БДЖ” ЕАД и ще бъде на 12 април т.г. от 13:00 ч. пред сградата на Министерския съвет.
Данъчното облагане на социалните плащания на работниците и служителите в БДЖ доведе до намаление на доходите им между 20-35 лв. на човек месечно. Едностранно се предприемат действия от двете ръководства за съкращаване на персонала в нарушение на Кодекса на труда и постигнати договорености между структурите на КНСБ и КТ “Подкрепа” в НК “ЖИ” и “БДЖ” ЕАД. Общите действия на синдикалните структури на КНСБ и КТ “Подкрепа” са и за защита на доходите на работещите в системата на БДЖ чрез приемането на програма за повишаване на доходите и подписване на колективните трудови договори.